top of page
shutterstock_2119919261.jpg

HVOR HAR DU SMERTER

KRONISK SMERTE

Kronisk smerte er enormt krevende. Det kan ofte føles som om smerten overskygger hele livet. Det er utfordrende å jobbe, nyte tid sammen med familien og være aktiv - når man er i konstant smerte. 

 

Rundt 30 prosent av den voksne befolkningen rammes av kronisk smerte. Kronisk smerte oppleves forskjellig for alle. For noen er det en intens verkende eller brennende følelse. For andre er det en stikkende, av-og-på smerte som kommer tilbake igjen etter noen få timer. Noen pasienter opplever også tretthet, dårlig matlyst, frustrasjon, depresjon og søvnvansker. Smerten påvirker humøret og kan forårsake problemer, både på jobb og i personlige forhold.

 

Kronisk smerte kan starte i forbindelse med en skade, kirurgisk inngrep eller sykdom. Noen ganger fortsetter smertene lenge etter at skaden er behandlet, og den kan blir verre, i stedet for å forsvinne. I noen tilfeller har man ingen anelse om hva som forårsaket smerten. 

Her er noen av de kroniske smertene Smertespesialistene Colosseum behandler.

CRPS

CRPS (komplekst regionalt smerte-syndrom, er en alvorlig tilstand som fører til langvarig og ofte intens smerte. Tidlig og effektiv behandling er avgjørende,

CRPS
HODESMERTE

Hodesmerter inkluderer migrene, spennings- og klasehodepine. Migrene kjennetegnes av intense, pulserende smerter, ofte ledsaget av kvalme, oppkast og sensitivitet for lys/lyd.

Hodesmerter
NAKKESMERTE

Det er mange grunner til nakkesmerte. Akutte smerter kommer ofte fra skader eller muskel-strekk, mens kroniske smerter kan komme fra ledd eller muskler som er irriterte over tid.

Nakkesmerter
BEKKENPLAGER

Bekkenplager omfatter smerte og ubehag i bekkenregionen og årsakene kan være muskel- og leddproblemer, nerve-skader, og gynologiske og urologiske tilstander

Bekkenplager
LEDDPLAGER

Leddplager refererer til smerte, stivhet eller ubehag i leddene. Disse kan påvirke ethvert ledd i kroppen, men knær ankler og albuer er ofte mer utsatt enn andre.

Leddplager
FIBROMYALGI

Fibromyalgi fører ofte til utbredt smerte i muskler og skjelett, tretthet, søvn-forstyrrelser, hukommelses-problemer, og humørsvingninger. 

Fibromyalgi
RYGGSMERTE

Ryggsmerter variere fra milde, forbigående smerter til intense, kroniske smerter. Prolaps oppstår når en mellomvirvelskive legger press på nærliggende nerver.

Ryggsmerter
SKULDERSMERTE

Skuldersmert kan være forårsaket av en rekke forhold, inkludert muskelskader, leddgikt, tendinitt, og komplekse tilstander som frossen skulder eller rotatorcuff-syndrom.

Skuldersmerter
UNDERLIV

Underlivssmerter refererer til smerte eller ubehag som oppstår i det nedre mage-regionen, inkludert kjønnsorganene og omkringliggende områder

Underlivsmerte
FOTSMERTE

Fotsmerte kan oppstå av mange grunner og varierer fra mildt ubehag til alvorlige smerter. De kan påvirke deler av foten, inkludert tær, hæl, såle og ankel.

Fotsmerte
bottom of page